«ЩОБ СЕРЦЕ І ДУША СПІВАЛИ ВІД ЛІТНЬОЇ КРАСИ !» АБО СВЯТО КАПЕЛЮШКІВ У НАС НА ГОСТИНІ

Капелюшки різні у нас на гостині,

Пасують дорослим, пасують дитині !

Свято Капелюшків ми облаштували,

Готувались дружно –  і їх  приміряли  !

Літечку  барвистому  – квітів і травички!

Сонцю золотистому – стиглі полунички!

Котикам-воркотикам – по ніжній пір’їнці…

Капелюх веселощів    – маленькій дитинці!

     Наталя Примушко

«…Аби бути щасливою, людині необхідно жити в гармонії з навколишнім світом. Тому так важливо допомогти дитині змалку відчути свій зв’язок з красою літньої   природи , навчити взаємодіяти з нею, сформувати ціннісне  морально-естетичне   ставлення до довкілля.» Софія Русова

Середовищний підхід до організації  освітнього процесу влітку завжди перебуває у сфері пильної уваги  педагогів і батьків закладу дошкільної освіти №13  «Берізка»   .

І сьогодні в садочку  день незвичайний – Свято  Капелюшків!

Ось вони  – Капелюшки  на вихованцях   – красиві і незвичайні. Подивіться, здається,  саме Літечко казкове завітало  і так щедро уквітчало  дитячі голівки і чарівних наших садівниць Гнітій Л.О., Колесник А.В.,Бабич А.В., Гавриляко Ю.В., Дяченко А.В., Мархель І.В., Юзвік В.В..

Де можна ще побачити відразу  таку різноманітність кольорів і відтінків?!  Запрошують нас діти  на дефіле  «Казкові  Капелюшки» !

Тут і  квіти польові і лугові , і метелики, і ґудзики, і літери, і автомобілі, і цукерки, і фрукти, і ягоди,  і сріблясті росинки, і казкові зірочки з    ліхтариками ! Кожен малюк презентував свого капелюшка і отримував від вдячних глядачів оплески. Діти залюбки перевтілювалися в казкових героїв і створювали диво-казку про те, «Як  капелюшки  світом мандрували», і які  їх пригоди спіткали…

Бліц-турнір знавців  літніх квітів  у капелюшках розчулив  і дітей, і дорослих. Кружляли вони у святковому хороводі і милувалися  прекрасним вбранням і вишуканими капелюшками. Це було справжнє  Свято Літніх Барв!

Скільки радості приніс малечі  майстер-клас  «Світ казкового Капелюха», бо розмальовували і наклеювали  готові  прикраси  діти з захопленням і старанністю, творчістю і скурпульозністю. Потім ще й і в люстерка милувалися своїм  креативним, чудернацьким відображенням!

Свято  Капелюшків  завершувалося, а творчі педагоги закладу прийшли до висновку, що  дитяче  сприймання  цілісного світу  довкілля слід і надалі підносити на належний емоційно-образний рівень, організовуючи творчу  діяльність вихованців  влітку та забезпечуючи  високу інтенсивність переживання ними краси рідного краю, України.

Директор ЗДО №13   Наталя Примушко