Юні футболісти

Заняття спортивної секції з футболу “Юні футболісти”

Тренер СДЮСШ з футболу Бринза М.С.

 

“Ніщо так не виховує здорову дитину,

як  прогулянки на природі, фізичні вправи,

радість народних ігор”

Софія Русова

 

Улюблений спорт дошкільнят – футбол

А чи знаєте ви, що основи здоров’я малого українця закладаються ще в дошкільному віці? Гармонійний розвиток дитини є одним з головних завдань у вихованні здорового покоління нашої держави. «Здорова дитина – здорова нація»,- так з прадавніх часів кажуть мудрі люди, що дбають про здоров’я змалечку.

Окрім основних форм роботи по формуванню здорової дитини, в дошкільному навчальному закладі №13 «Берізка» ось уже 7 років велику увагу ми приділяємо футболу, як спортивній грі, що є одним із найбільш ефективних засобів, який враховує анатомо-функціональні та психологічні особливості розвитку дитини у дошкільному віці і допомагає зростати здоровими.

Це викликано тим, що футбол – найбільш доступний масовий засіб фізичного розвитку й зміцнення здоров’я. Він користується великою популярністю у наших дітей і батьків, бо тренування в садку на футбольному полі, виїзні тренування у спортивній школі з футболу (директор Таран Ю.В.) – проводимо разом з тренером з футболу М.С.Бринзою і батьками, вихователями, інструктором з фізкультури Н.В.Хорешко.

Звичайно, дошкільникам ще не доступні складні і тактичні прийоми гри у футбол, їм доступні лише початкові елементи й окремі прості комбінації. Як показують спостереження, змагання, цікаві тренування – це ні в якому разі не знижує інтерес дітей до гри, а, навпаки, – до хлопчиків залучаються у гру і дівчатка.

Гра у футбол сприяє розвитку швидкості, спритності, сили, витривалості. Вона привчає дітей до колективних дій, взаємодопомоги, вимагає підпорядкування особистих прагнень кожного маленького футболіста спільній меті. Заняття футболом сприяють удосконаленню психічної діяльності, поліпшення швидкості реакції й орієнтування, розвитку творчого мислення, бажання перемагати.

Ось і цього осіннього сонячного дня чергові тренування з футболу спортивної секції «Юні футболісти» знову дали змогуякнайкраще вирішити у комплексі оздоровчі завдання на свіжому повітрі, бо ця гра насичена високою руховою активністю, емоційністюі сприятливо впливає на організм дошкільнят.

Побажаємо ж всім займатися улюбленим спортом і – будьте здорові!

Н.М.Примушко, завідувач ДНЗ №13, відмінник освіти України