Хореографічної студії

Хореографічної студії “Любисток”

Керівник Московська О.М.
Колиска Дитинства, Колиска Любові,
А діти які в тій колисці чудові,
Який українець без знань про обряди?
А звичаї, танці… глибині принади?!
“Любисток” – так студію ніжно назвали,
Відчутно Ви, друзі, ще в нас не бували ?
Там фея чаклує, що Ольгою  звати,
Чарівна Дункан вміла так танцювати.
То в вальсі кружляють її вихованці,
Та більш до душі – народні нам танці!
Любисток напевно її надихає,
У нашім садочку він квітне , буяє!
Мелодії линуть, і сукні кружляють,
Це наші малята в танок поринають…
Палають свічки, несуть воду дівчата…
Душа тут танцює натхненна й крилата!
 Настала година це все показати,
Як вміють артисти це диво подати.
Н. Примушко
«Музика і танок для українця, як молитва для віруючого» – стверджує народна мудрість. Гостинно запрошуємо Вас відвідати цікаву роботу хореографічної студії «Любисток», душею і натхненником якого, є талановиті музичні керівники Московська Ольга Миколаївна та Нагорна Ірина Володимирівна.
Виховання музикою і народною піснею, запальним таночком у супроводі  колоритних народних інструментів це захоплююча справа дошкільників ДНЗ №13 «Берізка», які є учасниками всіх музичних, хореографічних, театралізованих  конкурсів і фестивалів, що проводяться в місті. Так вихованці хореографічної студії «Любисток» стали переможцями міського конкурсу колядок і щедрівок «Щедрий вечір добрим людям» у 2013 році, 2014 році, 2015році. Наші вихованці неодноразово удостоювалися честі вітати славетних воїнів АТО, бійців 41го та  13го батальйонів.
Кульмінацією мистецтва творення театралізованої пісні, танцю є музично-театралізовані свята, виступи, конкурси, фестивалі, до яких залучаються діти, вихователі, батьки, громадськість.
Ірина Володимирівна Нагорна та Ольга Миколаївна Московська легко і  непомітно для малят ось уже 10 років поспіль здійснюють освітній вплив і застосовують нестандартні методи і прийоми, створюючи широкий простір для розвитку творчих здібностей і обдарувань маленьких ніжинців, а це гра на народних музичних інструментах, ритмічна пластика, навички театральної імпровізації улюблених народних пісень «Грицю, Грицю до роботи…», «Ой посіяв козак гречку», «Були в мене у коморі вишні», «Ой піду я на ярмарок» і т.д.
Це треба бачити скільки радісних почуттів приносять абсолютно всім учасникам музично-театралізовані виступи, де діти – актори проявляють пісенну імпровізацію, мистецько-естетичне задоволення, самовираження і виразність  виконавства.
Побажаємо дітям і надалі отримувати задоволення від самовираження в неповторних мистецьких виступах.