«НІЖИН МАСЛЯНУ СВЯТКУЄ ТА ВАРЕНИКИ СМАКУЄ !» АБО УЛЮБЛЕНЕ СВЯТО МАСЛЯНОЇ В ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»

Масляна на сонце схожа  – в садок завітала !

Ось яка дівчина гожа Весноньку стрічала,

По Ніжину походжала, у садочок завітала  !

Хлібо-сільно  всіх малят  смакотою  пригощала  !

                                                      Н.М.Примушко

Кажуть в народі: «Масляна іде, за собою гостей веде!»

Радісне, прадавнє, традиційне свято  українців Масляної , відзначали в ДНЗ №13 «Берізка» під срібні співи Весни-красни (вихователь Божок Т.Г.), рум’янощокої господині Масляної (вихователь Вергун І.А.) , Зимоньки (вихователь Гавриляко Ю.В.)  в величезній родині дітей на святково прибраному майдані.

Велично, як годиться, біля самісінької печі накрили святкові столи господині вишитими рушниками, а на них – вареники, духмяний чай, бублики. Сама Масляна, що на сонце схожа, на підвищенні прибрана стояла та посмішкою радо всю гостину зустрічала.

Талановиті ведучі свята, хустками закосичені,  Парубець Н.Г., Бабич А.В. емоційно,  завзято, з шанобою звичаїв і обрядів, проводили це свято.    Разом із музичним керівником Нагорною І.В., створили   емоційно-піднесений настрій, особливий колорит рідного нам свята . Тут ігри були, і вареники запашні, що  упліталися за дві щоки  і «Лисячого хвоста» гуртом ловили,і яскраве Сонце-колесо водили,  і веснянок співали, і Весну прославляли та Зиму проводжали…

Вирувало, співало, посміхалося всім-усім і дорослим, і малим улюблене свято Масляної.

Від усієї душі вітаємо і Вас з прадавнім  святом. Бажаємо свята веселого, ситого і багатого . Нехай попрощається  зі своїми правами Зима, а разом з холодами підуть усі негаразди, печалі і тривоги з  землі рідної української і настане квітуча Весна.

Директор ЗДО  №13   Н.М.Примушко