ХАЙ СВІЧКА ПАМ’ЯТІ ГОРИТЬ ЗА ВСІХ БЕЗВИННО УБІЄННИХ

Страшне слово : «Голодомор…», а за ним – непоправні  жертви, знищення українських синів і дочок.

«Голод жахливий, але коли він організований, рукотворний, то стає страшною зброєю придушення і знищення  дітей, дорослих, народу. То є справжньою косою смерті…»,  розповідали   напередодні вшанування пам’яті жертв Голодомору  у ЗДО № 13 «Берізка»   вихователі   Божок Т.Г., Костандова І.В., Гавриляко Ю.В., Вергун І.А., Карпенко Т.О., Нишпор О.В., Дяченко Л.В.   Діти  в ці хвилини тримали  маленькі колосочки  золотих зерен пшениці  на знак  невинно загиблим землякам  під час Голодомору.   

З дітьми було проведено бесіди на тему «Хліб – усьому голова», години спілкування «Скорботна пам’ять поколінь». Діти ознайомилися з символом Голодомору «Незабудьки пам’яті».

У знак вічної пам’яті жертв голодомору діти виклали на стіл вишитий рушник та колоски пшениці, аби кожен не забував про ті страшні події, аби вшанував хвилиною мовчання душі померлих від голоду дітей, батьків, дідів…

Пам’ять про Голодомор має бути вічною, як реквієм, як пересторога всім людям на землі.

27  листопада  о 16 годині пройде  загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті» і це знаково, що маленькі дошкільнята   будуть розповідати своїм друзям, своїй родині про ці незабутні  заняття , про    виготовлені  малюнки і аплікації колосків, про смак  шматочка хліба. Віриться, що діти і дорослі  обов’язково запалять  свічечку і згадають про ту трагедію, яка спіткала  рідний  народ  і вклоняться пам’яті …  Бо нація плекається сьогодні, нація плекається в Колисці .