ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В ЗДО №13 «БЕРІЗКА»

Діти – найбільш вразлива категорія учасників дорожнього руху. Максимально захистити їх від можливої біди – обов’язок батьків і вихователів. Тому навчання безпечній поведінці на вулиці потрібно проводити вже в молодшому віці. Головне завдання  педагогів  – доступно роз’яснити правила дитині, а при виборі форми навчання донести до дітей зміст небезпеки недотримання правил, при цьому не спотворити їх зміст. Дітей необхідно навчати не тільки правилами дорожнього руху, а й безпечній поведінці на вулицях, дорогах, у транспорті.

У рамках   «Тижня безпеки дорожнього руху»  в ЗДО №13 «Берізка» було проведено ряд виховних заходів, спрямованих на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Цікаво та повчально для дітей пройшли заняття «Безпека на дорозі – безпека життя»; бесіди «Дорожні знаки – азбука водіїв та пішоходів», «Безпека на вулиці»;   розглядання дорожніх знаків;   рухливі ігри, вікторини, створення макету куточка дорожнього руху.

          Проведення таких заходів сприяє формуванню необхідних знань та навичок безпечного перебування у дорослому складному житті.