«СЬОГОДНІ РЯТУВАЛЬНИКАМИ СТАЛИ НАШІ ДІТИ – ЩОБИ БІДИ У ДІМ НЕ ДОПУСТИТИ !» АБО ДЕНЬ РЯТІВНИКА В ЗДО №13 «БЕРІЗКА»

17 вересня в Україні відзначається День рятівника. Це професійне свято працівників цивільного захисту населення – аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, які беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Серед  рятівників  багато   батьків ЗДО №13 , які  з честю виконують свої святі обов’язки , працюючи  на користь  людей і держави.

В рамках відзначення цього свята в ЗДО №13 «Берізка»  пройшли  цікаві інтегровані, діяльнісні Тематичні   Дні, що відкрили для дошкільнят   неабиякі таємниці цієї мужньої професії.

Проводячи Квест-ігри , вихователі Костандова І.В., Парубець Н.Г., Гнітій Л.О., Божок Т.Г., Вергун І.А., Гавриляко Ю.В., Мархель І.В., Юзвік В.В. цікаво розповідали  і створювали дослідницько- ігрові ситуації , де пояснили  малюкам, як працюють вогнеборці, як борються  і надають першу допомогу при землетрусах, як працюють  у непростих умовах  медичні працівники.

Діти з задоволенням  і цікавістю розглядали    спеціальний одяг для захисту від вогню , який одягають рятувальники. Вихователі  діткам продемонстрували спорядження та спеціальну техніку, розповіли коли і як їх доводиться застосовувати через інтерактивну гру «Що? Де ? Коли?» та ряд дидактичних ігор. Дошкільнята розглядали все із захопленням та цікавістю, приміряли  спорядження. А щоб відчути себе хоч на мить  вогнеборцями чи пілотами   діти спробували грати  з гелікоптерами  і літаками , перев’язувати «поранення» іграшкам і одне одному, рятували котика, що заліз  високо на дерево, гасити пожежу у великому місті.  З малечею  були проведені  бесіди про важливість дотримання правил безпеки вдома й під час відпочинку.

Користуючись нагодою , хочемо  привітати  з    професійним святом – Днем Рятівника     спеціальний авіаційний  загін ДСНС України , де  командир   полковник,   Коробка І. М. , заступник  командира з авіаційно-технічного та матеріального забезпечення  САЗ ОРС ЦЗ ДСНС України , почесний Голова піклувальної ради Максименко М.С.  та подякувати за неодноразові зустрічі, екскурсії і тісну співпрацю з ЗДО №13 «Берізка».

Міцного здоров’я Вам, мирного неба, залізної витримки, щоденного натхнення на таку потрібну та важливу роботу, Божого благословення та янгола-охоронця.

Директор ЗДО №13  Наталя ПРИМУШКО