ДИВО-ЕКОЛОГІЧНІ ОСЕРЕДКИ – УЛЮБЛЕНІ  ЦЕНТРИ  ТВОРЕННЯ  ДОБРА  І ЛЮБОВІ

«Ми    можемо любити тільки те, що знаємо.  Треба дати дітям змогу побачити хоч найближчі місцевості,  знати в них річку, ліс, рослинність, звірів свого краю…»

С.Русова

Усе починається з дитинства. Екологічне виховання також треба починати змалку, коли серце дитини найбільше відкрите для добра. Про це пам’ятають педагоги, батьки, вихованців ДНЗ №13 «Берізка», формуючи екологічну доцільність маленьких українці в у спілкуванні  з екологічним середовищем.

За вікном зима … А у нас  екологічні осередки кожної вікової групи весняно  красиві і неповторні . То постійна, кропітка, творча  робота розуму, серцю і рукам діточок! Тут кожен малюк знайде улюблене заняття, крок за кроком і  мандрують діти щоденно до живих джерел природи , облагороджуючи серце, наповнюючи його  потребою доглядати  кімнатні  рослини, зелену цибульку і часничок, овес і пшеницю, кожну квіточку, маленького хом’ячка Хомку і морську  свинку Марусю, декоративного  кролика Сєню, що час від часу додаються до цього оазису. Такі  Диво-осередки  – невичерпне джерело вирішення  питань  екологічного виховання малих українців, що спрямовані  на  народження в душах дітей  зерен любові до всього живого. І це , не зважаючи , на колючі морози і сніги. І проростуть  ці бажання наших малят  у потребу творити добро та красу на рідній українській землі,  в рідному Ніжині.

Завідувач ДНЗ №13     Н.М.Примушко