ІДЕ АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІВ «Вихователь мусить бути творцем» або декада творчого вихователя в ЗДО №13 «Берізка»

Що означає бути творчим вихователем? Які особливості педагогічної творчості? Як це – творчо взаємодіяти з вихованцями? Поміркуймо разом…

Гостинно запрошуємо Вас  до   «Мовленнєвої світлиці»  і їх улюбленого вихователя  Колесник А.В.  на  цікавий перегляд   роботи   творчого доробку педагога, що  готується  до  чергової  атестації.

Створивши  добірку цікавих запитань до  дошкільнят,  творчий вихователь  Колесник А.В.. організувала для дітей захоплюючий квест «А над Ніжином, погляньте, а  над світом, українська вишивка цвіте». Розвитку нестандартного мислення вихованців сприяли інтерактивні завдання, запитання    і т.д.

Орнаментальна основа народного мистецтва близька і доступна дошкільникам для сприйняття і відображення в творчій діяльності.   Яскраві і чисті кольори візерунків, си­метрія і ритм, чергування форм захоплюють дітей, викликають у них бажання відтворити побачене. Це вимагає від педагога більш глибшого вивчення творчого досвіду народних майстрів, оволодіння навиками зображення народ­ного орнаменту, відповідної організації роботи з дітьми по ознайомленню з народним мистецтвом і навчання їх умінню створювати візерунки за народними мотивами.

Виконуючи аплікації за, мотивами народного орнамен­ту, діти вчаться розуміти принципи художнього узагальнення, пізнають прийоми творчої імпровізації декоративних образів, вчаться бачити в орнаменті комбінації кольорів співставляти форми, величини, розміщення елементів на площині предмету.

Вихователь продемонструвала індивідуальний підхід до кожного дошкільника.  Тим самим  допомогла  кожній дитині  відчути впевненість у своїх силах,  у прагненні до  самостійної творчості.

Побажаємо успіхів і творчого зростання перспективному   вихователю і її улюбленим вихованцям.