«ТРАВ ЦІЛЮЩИХ МИ ЗІБРАЛИ, ГОБИЛЕНИ З НИХ ЗІТКАЛИ» АБО ВИГОТОВЛЕННЯ ГОБЕЛЕНІВ В ЗДО №13 «БЕРІЗКА»

…Зело росами  умивалося,

Сили дужої з Землі набиралося,

Ми дарунки щедрії  назбирали,

В гобелени сонячні гаптували !

Колосочки, м’ята і  деревій

Заплітали косами у сувій,

Щоб Липневе Літечко пам’ятати –

Та здоров’я й силоньки набирати !

Наталя Примушко

…Коли йдеш  по квітучому лузі нашого Садочку , є бажання зібрати всі квіти і трави  з собою, але на сьогодні є можливість  вплести  ці цілющі квіти  і трави у Гобелени, який буде радувати нас кожного дня .

От  і настала вже та  чарівна липнева  пора  року, коли   кожна травинка    наливається природною силою і енергією. Трава передає неповторний колорит того місця, де росла.  З такими  цікавими  оповідками  звернулися  вихователі  Колесник А.В., Гнітій Л.О., Гавриляко Ю.В., Мархель І.В., Бабич А.В., Дяченко А.В. до кожної невеличкої групки своїх вихованців , розглядаючи квітуче різнобарв’я липневого літечка.

Для створення  гобелену діти, батьки, вихователі заздалегідь назбирали лікарських трав та квітів. Сьогодні наші дошкільнята  познайомилися з основами техніки траво-плетіння, дізналися, що таке гобелени, закріпили знання про лікарські рослини  рідного краю,  а це:  м’ята, пижмо, цикорій,  деревій, звіробій, колоски жита і пшениці, тархун, меліса , ромашки польові, грицики, ехінацея,цмин піщаний і т.д. та їх цілющі , лікувальні властивості. Виткані  Гобелени   маленькими ручками наших діток і талановитих  педагогів, вже сьогодні  прикрасили   куточки природи кожної вікової групи і щедро почали віддавати  аромат Літечка.

Дорогі колеги, батьки , друзі, спробуйте  і ви  зробити  такий  килимок  – ГОБЕЛЕН, доторкнутися до дива природи рідного краю. Запевняємо – найуважнішим  відкриється сакральна  технологія ткацтва гобеленів.  Настане час і будете Ви сніжною  зимою дивитися на виткані картини з трав, вдихати п’янкий аромат і знову опинитеся  на літньому лузі.

Здоров’я всім міцного і любові  до кожної травинки, що зростає в рідному краї .

Директор  ЗДО  №13    Наталя Примушко