Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий! Або день Соборності в ДНЗ №13 «БЕРІЗКА»

Цього святкового дня сама природа, матінка – Зима ошатно прибрала  всю українську землю в білі пухнасті сніги, що яскраво відблискували в сонячному промінні. На гостину до наших малят напередодні свята Соборності, завітали  учні ЗОШ І-ІІст.№4 зі своїми наставниками, бо давно мріяли побувати в діток. Прихопили з собою лижі, санки і святковий настрій.

Гімн рідної держави і старших, і малих об’єднав в єдине ціле. Ось тут і пішло пояснення діткам, що Соборність – це єдність. Тобто свято соборності – це свято єдиної України, яка зараз і є.

Діти через цікаві справи , які їм влаштували дорослі, зрозуміли, що “разом” краще, ніж “окремо”, чи “самому”. Ви запитаєте: «Як зрозуміли?» Ось так!

На білосніжному снігу спортивного майданчика створили гуртом Герб рідної держави, розмалювали його в жовто-блакитних кольорах, виклали на ньому червоні, сяючі маки… Ось і зрозумілий   приклад Соборності! А далі –   змайстрували величезну сніжну годівницю – торт для пташок, розфарбували її у різні кольори веселки, та ще і зернят, крихт хліба для пташок положили! Смакуйте, на здоров’я, любі наші! Добрі справи – родом з дитинства!

Прикладом єдності і згуртованості були спортивні змагання школярів і дошкільнят, коли ті стали  кататися на лижах та санках! Неважливо хто виграє – головне показати ще одну істину дітям: чим більше – тим краще! Сміх, радість,  помножені на щасливі дитячі емоції були неповторними!

На пропозицію школярів і малі, і старші дітлахи, вирішили, біля велетенської казкової годівниці викласти величне і всім рідне слово – УКРАЇНА, з снігових кульок.

А на останок про таке величне, тепле свято День Соборності України, чудове  знайомство з учнями, педагогами ЗОШ І-ІІ №4, гостинні дошколярики   пригостили учнів, батьків, педагогів смачними варениками з яблуками та вишнями і самі з радістю посмакували.

Закінчилася тепла, родинна зустріч, що подарувала незабутні емоції, радості від цікавих конкурсів, спортивних змагань. Та головне, нам дорослим, і надалі варто вчити дітей  власним прикладом  пишатися і шанувати рідну Україну – Соборну і не ділиму.

Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий Моя Соборна Україна знов зустрічає день новий