Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думками про С.Русову та В.Сухомлинського

Цього лютневого дня педагоги ДНЗ №13 «Берізка» зібралися  на проведення Методичного мосту з нагоди святкування 162 річниці від дня народження дорогої землячки, громадського діяча, видатної представниці української культури, письменниці, вченого педагога, автора оригінальної Концепції національного дитячого садка і школи, перших підручників з дошкільної педагогіки, але перш за все Великої Патріотки України С.Ф.Русової та Великого генія сучасності В.О.Сухомлинського,  які поруч з такими величними іменами як, Михайло Грушевський, Леся Українка, Михайло Драгоманов, Іван Огієнко, уособлюють в собі воістину Хресний шлях незалежності і соборності України.

Садівниці за Круглим столом зупинилися на смислотворчому потенціалу Концепції національного виховання Софії Русової, переглянули відеофільми «Ясна зоря її життя», поділилися цікавими думками з вибраних творів просвітительки. З нагоди  100-річчя Великого Добротворця В.Сухомлинського, пригадали основні віхи його  життя та педагогічної творчості, поїздки нашого колективу ДНЗ до школи, в якій жив і творив Великий педагог сучасності. Цікаву підготовчу роботу до цієї події провела вихователь-методист Серга Т.В. та садівниці. В обговоренні, тлумаченні окремих думок, тез взяли активну участь садівниці Парубець Н.Г., Вергун І.А., Хорешко Н.В., Костандова І.В., Колесник А.В., Божок Т.Г., Стільник Ю.В., Скороход О.В., Гусар О.В., Нагорна І.В.

… Час пройшов непомітно, педагоги доводили, що Софія Русова і Василь Сухомлинський – педагоги світового рівня, їх педагогіка будується на глибокому знанні вітчизняних, зарубіжних педагогічних і психологічних теоріях. Вони , палко усвідомлюючи зарубіжний досвід, творчо його аналізуючи, відстоювали ідею національної освіти, гуманістичного підходу у вихованні дитини, а отже – мають багато спільного.

Внесок Софії Русової і Василя Сухомлинського в педагогічну науку багатоаспектний, вони віддали все своє життя справі пробудження українського народу, самосвідомості, створення національної системи освіти, зокрема, дошкільного виховання.

Завідувач ДНЗ №13 Н.М.Примушко

Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського Два генії, дві постаті у світовій педагогіці або методичний мість з думсками про С.Русову та В.Сухомлинського